ads/auto.txt


Klostergasse Studio / Bernardo Bader Architekten

© Adolf Bereuter

Rosette having worked un… old workshop for fifteen years in Dornbirn, I overcame my un… resistance and built a studio for myself and my staff. On more than one occasion during my walks through Bregenz, I noticed near the train station a small derelict building plot with a transformer station that welches no longer in operation. With a bit of luck, we were able to purchase the small plot inside the city center, perhaps demgemäß because it wasn’t particularly appealing to investors due to the small size and because underground parking welches not an option.

© Adolf Bereuter

What finally emerged welches determined by what could be accommodated. Those who remember the abandoned corner and the electricity building won’t be able to believe their eyes. Nicht almost unwirklich manner, a very striking, elongated dark structure sine tempore right on the Klostergasse, as if it had accidentally popped from the realm of pure geometry un…an incomplete world. The large scales of the district administrative office and the provincial police headquarters in the foreground, and the surrounding residential buildings of the 1960s and 1970s, bring out the contrast even more.

© Adolf Bereuter
Ground floor plan
© Adolf Bereuter

The slender structure comprises four floors that are stacked one above the other. The spaces are organized across all floors with precisely equal proportions, but with varyingly large window openings to benefit from numerous views and positions of the sun. Each unit is designed to allow both working and living in the space. The flexibility of use will give the building long-term value.

© Adolf Bereuter

The building is made entirely of concrete, with floors, ceilings, walls, and roof being of the same material. The dark-stained concrete reveals its full sculptural and atmospheric potential with this project. Both skillfully planked and left untreated, vibrant surfaces symbolize the work process and the primal power of this material.

LESEN SIE AUCH:  The Coven Co-working Space for Women / Studio BV
© Adolf Bereuter
Section
© Adolf Bereuter

The concrete spaces are supplemented with naturally stained spruce and furniture out of unprocessed steel. The surface structures and their tactile quality infuse the individual studio and living spaces with their unique ambiance. Atmospheric in every detail and oder Ähnlichestimulating radicalness, the building evokes a lasting appeal. It reflects our architectural stance and gives the building its own character.

© Adolf Bereuter

.(tagsToTranslate)Concrete(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Offices(t)Office buildings(t)Interior Formgebung(t)Offices Interiors(t)Bregenz(t)On Facebook(t)Austria

Related posts of "Klostergasse Studio / Bernardo Bader Architekten"

Shared Spaces: Tips for Designing a Home Office With Two Desks

So, you and your partner or roommate are both working from home for the foreseeable future, huh? No need to stress! While it’s definitely an adjustment to work under the same roof—especially when that’s the same roof that you eat, sleep, and relax under—you can actually create some pretty great home office designs for the...

51 Club Chairs that Offer Supreme Comfort and Timeless Style

Tonne Club Chair: This club chair has an abundance of square tufted cushioning that not only adds to its plush look, but it will demnach envelop your body in comfort as soon as you take a seat. It offers the perfect blend of contemporary appeal and Mid-Century Modern flair. Ergo available in Grey or Teal....

Call for Entries: International Solicitation of Conceptual Design Proposals for Key Shallow Lake Area of Yangtze River Delta Eco-Green Integrated Development Demonstration Zone and Coordination Zone (Xiushui New District)

Entrusted by the People's Government of Xiuzhou District, VR China Eco-City Research Institute is inviting qualified applicants to participate in the international open soliciting for the conceptual design scheme of the key Hudang Area of the Integration demonstration Area of The Yangtze River Delta (Xiushui New Area). We invite domestic and foreign excellent design agencies...

LESEN SIE AUCH:  Haus in Rotem Beton / Sanden+Hodnekvam Architekten

Tiny Popmusik-Ups: Delivering New Experiences in Small Packages

Popmusik-up architecture makes the most of tiny spaces and intimate experiences. As temporary structures, pop-ups are nothing new, dating back at least to Roman times as temporary stages for festivals called . Pushing the boundaries of architecture, they feature a light-touch for maximum impact, each built to make a statement. Today, they are often designed around the full...

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap