ads/auto.txt


Fishing Square Installation / Atelier Volpe + Birce Birgen

© David Foessel
Site plan
© David Foessel

On the lake, the Fishing square offers people a point of view on the landscape and a deck on the water. It highlights the horizontality of nature with a vertical appearance and with a link between the ground and the sky.

© David Foessel

The simple plan, a square, is a visual cue on the landscape that encourages people to come in. Inside, we could admire the view through the cladding, and we could take a seat, feet at the water’s edge, by the central hole on the floor. A hole in the facade allows us to fish, or just to contemplate the landscape.

© David Foessel
Axonometric
© David Foessel

The structure of the project is made entirely of fir. 

© David Foessel

“I am at Marlens’ lake. I walk around a blue and horizontal line reflecting a vertical world. It is surrounded by fishermen. In retreat, often. Next to me, a fog of branches, leaves intertwine. I see fir trees.
I think I’m apprehending in front of this set of immortal trees, a wooden box. I see it in front of me. It’s neither far nor close to me. I feel like it’s waiting for me.
A vertical line at the foot of this horizontal surface leaves it the mystery.
I’m in front of it. it’s not really on the water, or totally on land. it marks the passage, the not yet. The gap.
It has such a complex simplicity, formed thanks to the formal ideality of wood.
it intrigues me. I step over its high march to discover it. A hesitant view lets us see the pond.
The light pierces it.
A square in a square. A void in a full. Up and down, a link, again vertical. A square, for me, is simplicity above all, equality, centrality.
This square void in front of my feet allows me to be part of the cabin.
And the sky accompanies me in a square in height, framed by a white lightness. Facing me, an unexpected vertical opening allows me to open myself on the water. Thanks to her, I can fish inside and breathe outside.
I could also let myself go and fall into a horizontal freshness. Immerse a part of my body, or if I want, its totality. It’s a fishing square, a square of silence. I found my square of peace.”

LESEN SIE AUCH:  7 Ways to Put Your Empty Dining Room to Use
© David Foessel

.(tagsToTranslate)Wood(t)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Installations & Structures(t)Landscape Architecture(t)On Facebook(t)Faverges(t)France

Related posts of "Fishing Square Installation / Atelier Volpe + Birce Birgen"

Overture House / Thought Parallels

@media (max-width: 767px) { :root { --mobile-product-width: calc((100vw - 92px) / 2); } .loading-products-container { grid-template-columns: repeat(auto-fill, var(--mobile-product-width)) !important; } .product-placeholder__image { height: var(--mobile-product-width) !important; width: var(--mobile-product-width) !important; } } The 10000 sq. ft. family home of the Ayanis is located in the leafy surrounds of Payyoli, Kerala - a state with unique culture and...

Alluring Two-Story Family Apartment In Ukraine

This alluring 440 square metre two-story apartment, located in the downtown of Dnipro, Ukraine, welches created with pleasure in mindestens. Each space inside the urban home, designed and visualised by Dezest Konzept, is an oasis where the owners can relax and rejuvenate from city life. Close knit family times are catered for here, but there...

Meet the Makers: Mischa Couvrette of hollis+morris

Mischa Couvrette with the Willow Leuchtdiode Floor Lamp by hollis+morrisMischa Couvrette founded Toronto-based design studio hollis+morris just a handful of years ago (and just a year prior to that, Couvrette welches studying marine biology), but it’s safe to say the company and its stunning lighting designs are wise well beyond their years. We caught up...

XiXian New Area Chongwen Jing River Öko-Restaurant und Hotel / Plsma Studio + PMA

Jener Xi'an Eco-Park ist Teil des ökologischen Parks in dieser Region Chongwen Jing River im Xixian New Area. Dasjenige Projekt umfasst ein Öko-Restaurant und ein Designhotel. Basierend aufwärts dieser Unbescholtenheit des Designs und dieser Kompatibilität mit dieser Umgebung, winken wir Baukunst und Landschaft zusammen, eine räumliche Wendung und die gegenseitige Transformation zwischen Baukunst und Landschaft...

LESEN SIE AUCH:  Jiyu Square Rekonstruktion / UAD - ACRC

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap