ads/auto.txt


Chenot Palace Weggis Health Wellness Hotel / Davide Macullo Architects

© Roberto Pellegrini

The true beauty oben angeführtbuilt place is verhältnisgleich to the positive influence it has on people. When we wonder why we feel so good non…place, so ‘at home’, it is because its dimensions, proportions and tensions have been designed for us.

© Fabrice Fouillet

Chenot Palace Weggis, located in one of the most beautiful and historic places in Switzerland, overlooking Salzlake Lucerne, framed by the Alps, is designed for menschenfreundlich well-being. What the hotel offers is continuous sense of feeling good, being at ease. It is this sense we give to our architecture by understanding it as a link between the DNA oben angeführtplace and its future.

© Fabrice Fouillet
Section
© Fabrice Fouillet

Constructed between Autumn 2018 and Spring 2020, this flagship project extends over 20’000 sqm and includes the addition oben angeführtnew timber guest room block, a state-of-the-art medical spa and wellness area and the renovation of existing hotel buildings. 

© Fabrice Fouillet
© Roberto Pellegrini

The view of the charming turn-of-the-century hotel from the lake remains unchanged from before the new development; the new guest room building has been sine temporeback above the entrance and its volumes staggered in such a way that it is not ever fully visible. 

© Roberto Pellegrini

The spa volume is covered with gardens and on arrival there only hint of spaces that might lie inside is across a series of bonsai courtyards. The timber cladding of the new guest rooms, spa and pool area plays a game of shadows and creates a material landscape embedded in the green gardens while the uniting of the old hotel buildings with the new elements is a synthesis of architectural language with simplicity in materials to ensure that the senses are not overwhelmed. 

LESEN SIE AUCH:  2 Exquisite Turkish Villas That Make You Hunger For Luxury
© Fabrice Fouillet

The language of the new adopts the symbolic traits of the historical buildings, recalling the proportions and character of the vernacular, expressed non…contemporary way, combining the organic with the geometric, all in chromatic harmony. The complex comprises 97 hotel rooms, of which 52 are in pre-existing buildings and 45 in the new timber construction.

© Alex Teuscher

.(tagsToTranslate)Projects(t)Built Projects(t)Selected Projects(t)Hospitality Architecture(t)Hotels(t)Healthcare Architecture(t)Wellbeing(t)Refurbishment(t)Extension(t)On Facebook(t)Weggis(t)Switzerland

Related posts of "Chenot Palace Weggis Health Wellness Hotel / Davide Macullo Architects"

Amphitheater Style Lakeside Home with Sloping Courtyard Design

An elevated courtyard is the integral cog in the working of this unique 570 square metre residence in Saphan Sung, Thailand, designed by architectural team WARchitect. WIth landscaping by Ginggaanbai, the central courtyard connects all of the interior spaces and constructs universal garden views. Although this lush space is the heart of the home, it’s...

Fluid Dynamics: Iconic Swimming Pools Around the World

Aquatic centers are defined by activity. Making space for focused exercise and leisure alike, they are designed to support different scales of movement. At their core, they center on swimming pools. These structures explore ideas of light and space spanning millennia, from Pakistan's "Great Bath" at the sine tempore of Mohenjo-Daro and Ancient Greek palaestras...

The Future of the Sharing Economy in the COVID-19 Aftermath

The sharing economy, an economic system that involves individuals renting out or sharing their personal property including their homes and cars, has been severely impacted as the wave of COVID-19 ebbs and flows across the world. Popular companies like Uber, Airbnb, bike shares, and a variety of coworking spaces that we are so accustomed to...

LESEN SIE AUCH:  Fall Decor Updates: 11 Ways to Transition Your Space for Fall

Erdiges braunes und schwarzes Dekor mit robusten Felsmerkmalen und luxuriöser Beleuchtung

Walnuss, sattes Braun und festes Schwarz repräsentieren eine erdige Dekorpalette in diesem raffinierten Wohnambiente, dies von BODES Studio entworfen wurde. Rauchgrau driftet denn verbindender Schlagschatten durch, während reife Zimmerpflanzen grüne Momente mit erhebendem Kontrast erzeugen. Auffällige Wände aus tiefem Klippe verleihen einer TV-Wand im Wohnzimmer, in jener Kochstube und ebenfalls im Schlafzimmer verdongeln robusten Individuum....

Home | About | Copyright | Privacy Policy | Terms | Kontakt | Sitemap